Rögzített fogpótlás

Olyan fogművek, melyek speciális cementtel vannak ragasztva a lecsiszolt fogakra vagy az implantátumokra, és csak roncsolással (korona felvágása) távolíthatók el.

 

Fajtái

FopótlásInlay –betét

A  fogorvos által kialakított üregbe fogtechnikus által készített  esztétikus tömés,melyet speciális fogászati ragasztóanyag rögzít a fogba, mellyel egy egységet képez, megvédi és erősíti   a megmaradt fogszövetet.

 

Korona – Csapos fog – Hídpótlás

Az esztétikus és tartós fogpótlások egyik leggyakoribb eleme a „porcelán korona”, vagy „porcelán hídtag” melyet a köznyelvben legtöbbször „porcelán koronának” neveznek az porcelán.

Moláris koronaPorcelán hídPorcelán készítés

A porcelán leplezésű fémkerámia koronákat a stabilitás, gyors határidő, és az előnyös árfekvés jellemzik. A porcelán leplezés elkészítése során  a meglévő fogszínhez és fogformához tökéletesen hozzá lehet illeszteni a pótlások formáját és színárnyalatát.

 

A cirkónium-oxid fogpótlás

A teljesen fémmentes fogpótlást, magas stabilitás, nagy precizitás és esztétikum jellemzi.

Cirkon vázas korona

Cirkon vázas koronaElkészítése során a precíziós lenyomatról computeres módon, egy bonyolult software segítségével készül el a cirkónium-oxid váz (CAD/CAM eljárás).

A végleges fogformát itt is kézi munkával individuális módon alakítjuk ki.   Előnye a fémkerámiával szemben,hogy már a váz is “fogszínű” ezáltal sokkal természetesebb pótlásokat készíthetünk.

Cirkon